Tilanne syksyllä 2004

Perusvalussa oleva vuosiluku 1994 antaa kuvan siitä, kuinka nopeasti 10 vuotta kuluu! Asukkaat ovat majailleet onnellisina täystiilitalon lämmössä, alkuvuosien erilaisten testikausien jälkeen.

Tässä havaintoja eri käyttöjärjestelmistä:

OMA 2000 energiavarausjärjestelmä on toiminut suunnitellusti. niin täällä, kuin kahdessa muussakin talossa Suomessa. KAUKORAn tekemät lähes 4 metriä korkeat 2 kuution säiliöt ovat lämpökerrostumaltaan onnistuneet. NEREUS lattialämmitys OUMAN ohjattuna on toiminut moitteettomasti, eikä ole tarvinnut erityisiä jälkisäätöjä asennusvaiheesta. OMATAKKA on talvipakkasilla antanut sekä kylpyhuoneeseen, että oleskelutiloihin lämpöään koko 6500 kilon massallaan. Teho on riippunut siitä, kuka on nuoremmakseen halunnut kantaa puita yli metrin syvää pesään!

Takan ylävalun päällä olevaa vesikierron tehoa ei ole riittävän hyvin saatu mitatuksi, mutta 40-80 asteinen lämpö siellä on monta päivää.

HAIER ilmalämpöpumppu on huolehtinut tasalämmöstä ja tilannekohtaisista muutostarpeista, niin lämmön kuin viilennyksen kohdalla. Laitteistossa on jo siirrytty seuraavan sukupolven invertterikompressoriin. Erityistestinä on ollut ulkoyksikön sijoitus yläpohjaan ja talon poistoilman ohjaus kompressori-kennostoon.

OVO kaksivesijärjestelmä on osoittautunut loistavaksi ratkaisuksi. Kaivosta johon ohjataan salaoja-, sade- ja pohjavettäkin, otetaan wc-huuhtelu-, autonpesu-, ja kasteluvedet. Hiekkamaa tontille perustettu puutarha kukoistaa, kun kasteluvettä ei ole tarvinnut säästellä.

OVO puhdasvesijärjestelmä on huolehtinut kloorin ja kalkin poistosta kaupunginvedestä, joten talon kaikista hanoista tulee todella maukasta vettä.

Muutamien vuorilautojen maalaustarve on osoittanut oikeaksi ulkoseinien tiilipinnan ja DOMUS alumiini-ikkunoiden valinnan.

Käyttötilojen (120m2) suunnittelusta onnistuneimpina voi mainita muutamia:

Neljän ulko-oven kulkureitit: arkikäyttö, vieraat, aamu-, ja iltakuistit.

Kylmäkellarin sijoitus aamukuistin alle, vain muutaman askeleen päähän keittiöstä.

Sauna-, vieras-, ja toimistotilojen oma talonsa (30m2), lisättynä isolla (40m2) autokatoksella harrastus- ja työtiloineen.

Sauna, jossa on SIPOREX rakenteiset oleskelulaudetilat ja SAUNASYSTEMS kiuas joka ilmastoi ja kosteuttaa saunaa prosessoriohjatusti.

Lämmin 40 neliön vinttitila päätalossa ja saman verran kylmää varastotilaa autokatoksen päällä.

Jatka tätä polkua valitsemalla oikealta yritys, josta voit löytää vastauksen haluamaasi kysymykseen tai ratkaisun ongelmaasi.

Toisen ja kolmannen vaiheen suunnitelmia
voit vilkaista tästä.

Palvelua asiakkaan parhaaksi

Seppo Nikkanen

Vanhempi kauppamies
Puh. 03-36 28 460, 0400-620 220
seppo.nikkanen@krni.netCopyright © Witec Communications, All right reserved